CAMUS CARIBBEAN EXPEDITION 0.70L 45.3% GB
10. januára 2019 sa desať zapečatených sudov Camus Cognac dostalo po 45 dňoch plavby na palube plachetnice De Gallant do Bridgetownu na karibskom ostrove Barbados. Záver tohto výletu po mori však nebol koncom príbehu. V skutočnosti to znamenalo začiatok ďalšej cesty. Po roku a pol ďalšieho dozrievania v tropickom podnebí - v starostlivosti majiteľa Foursquare a Master Distiller Richarda Sealeho - uzavrela jedinečná Camus Caribbean Expedition Cognac proces dvojitého dozrievania.
Kategória: | Cognac EXTRA |
---|---|
Hmotnosť: | 1.7 kg |
Balenie: | V krabici |
Krajina pôvodu: | Francúzsko |
Objem: | 0,7L |
Obsah alkoholu %: | 45,3% |
Položka bola vypredaná… |
Jednorazová experimentálna séria je obmedzená na 4 500 fliaš a vydaná prostredníctvom kľúčových vybraných maloobchodníkov. 1 000 fliaš je dispozícii na predaj "en primeur" od 1. septembra do 27. septembra. Ako sa uvádza, expedícia bola zahájená s cieľom preskúmať možnosti zrenia koňaku v oceánskych podmienkach. Cieľom bolo vytvoriť „bezprecedentný chuťový profil“ tým, že sa koňaku umožní podstúpiť proces „morského dozrievania“ - prax vyvážania koňaku po celom svete po mori z 18. storočia a na začiatku 19. storočia. Spoločnosť De Gallant vyplávala z prístavu vo francúzskom La Rochelle 23. novembra 2018 a do prístavu v Bridgetowne zakotvila 10. januára 2019, pričom zastavovala v Gijone a Tenerife. Expedícia bola zahájená v spolupráci s ekologickou dopravnou spoločnosťou TOWT, ktorá sa špecializuje na prepravu tovaru plachetnicou. Od svojho uvedenia na trh spoločnosť TOWT ušetrila celkovo 185 ton CO2 cestovaním 48 000 míľ a dodávkou 400 ton výrobkov pomocou veternej energie.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.