JACK DANIEL´S SINGLE BARREL 0.70L 45%

Jack Daniel's Single Barrel patrí do špeciálnej kategórie whisky. Prechádza rovnakým výrobným procesom, ale zreje približne o 2-3 roky dlhšie. Asi 25 % whisky zo suda počas zrenia zmizne. Tento jav poeticky nazývame „anjelská daň”. Každá fľaša Jack Daniel‘s Single Barrel je plnená iba z jedného suda, t. j. každá fľaša má originálnu chuť. Farba je sýta, tmavočervená – karamelová. Vôňa je zrelá, robustná, plná vôňa sladkej vanilky, jemného pomaranča a zrelej mäty. Môžeme tiež cítiť vôňu duba a čokolády. V chuti sladká vanilka ustupuje výraznej dubovej chuti, cítiť podtón višne a pomaranča. Záver chuti je dubový, jemne sladký, s cédrovým podtónom a chuťou jabĺk.

Skladom (1 ks)
Kód: 5099873088654
Značka: Jack Daniel´s
€45,90 €38,25 bez DPH €65,57 / 1 l
Kategória: Americká
Hmotnosť: 1.4 kg
Balenie: Bez obalu
Krajina pôvodu: USA
Objem: 0,7L
Obsah alkoholu %: 45%

Jack Daniel’s

Treba predstavovať Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, ktorá sa za niekoľko desaťročí stala ikonou a najpredávanejšou whisky na svete? Azda len niekoľko zaujímavostí...

Vyrába sa jedine v Lynchburgu v americkom štáte Tennessee, v liehovare, ktorý je prvým registrovaným liehovarom v Spojených štátoch. Jej unikátny výrobný proces sa od založenia destilérky v roku 1866 nezmenil. Základom je kvasiaci slad, ktorý obsahuje približne osemdesiat percent kukurice, zvyšok tvorí raž a jačmenný slad. Základné zložky sa zmiešajú s čistou vodou pochádzajúcou z vápencových jaskýň. Po destilácii sa nechá pomaličky prekvapkávať kvapku po kvapke cez tri metre vysoký stĺpec dreveného uhlia. Proces prekvapkávania, pri ktorom sa whisky zbavuje nečistôt vzniknutých pri destilácii, získava jemnejšiu chuť a typickú arómu, trvá sedem až desať dní. Potom sa stáča do vypaľovaných sudov z amerického bieleho duba a uloží sa na zrenie. Zreje približne 4 – 6 rokov. Po niekoľkých rokoch sa môže Master Distiller rozhodnúť, či je whisky dostatočne zrelá na plnenie do fliaš. Vďaka tomu, že sa vyberajú len tie najkvalitnejšie suroviny na výrobu, starostlivo sa chráni prameň čistej vody bez prítomnosti minerálov a potom nemenej starostlivo sleduje proces zrenia až do záverečného plnenia do fliaš, môžete si svoj obľúbený pohárik vychutnať kdekoľvek na svete a bude to vždy ten správny Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Treba predstavovať Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, ktorá sa za niekoľko desaťročí stala ikonou a najpredávanejšou whisky na svete? Azda len niekoľko zaujímavostí...

Vyrába sa jedine v Lynchburgu v americkom štáte Tennessee, v liehovare, ktorý je prvým registrovaným liehovarom v Spojených štátoch. Jej unikátny výrobný proces sa od založenia destilérky v roku 1866 nezmenil. Základom je kvasiaci slad, ktorý obsahuje približne osemdesiat percent kukurice, zvyšok tvorí raž a jačmenný slad. Základné zložky sa zmiešajú s čistou vodou pochádzajúcou z vápencových jaskýň. Po destilácii sa nechá pomaličky prekvapkávať kvapku po kvapke cez tri metre vysoký stĺpec dreveného uhlia. Proces prekvapkávania, pri ktorom sa whisky zbavuje nečistôt vzniknutých pri destilácii, získava jemnejšiu chuť a typickú arómu, trvá sedem až desať dní. Potom sa stáča do vypaľovaných sudov z amerického bieleho duba a uloží sa na zrenie. Zreje približne 4 – 6 rokov. Po niekoľkých rokoch sa môže Master Distiller rozhodnúť, či je whisky dostatočne zrelá na plnenie do fliaš. Vďaka tomu, že sa vyberajú len tie najkvalitnejšie suroviny na výrobu, starostlivo sa chráni prameň čistej vody bez prítomnosti minerálov a potom nemenej starostlivo sleduje proces zrenia až do záverečného plnenia do fliaš, môžete si svoj obľúbený pohárik vychutnať kdekoľvek na svete a bude to vždy ten správny Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey.